
Pekanrökt kycklinglårfilé
Kycklinglårfilé är superbra att grilla och idag blev den pekanrökt. Pekannöt har ju en speciell smak och rökveden sätter såklart sin karaktär på maten du tillagar. Jag är mest förtjust i torra rubs men idag gjorde jag en marinad till mina kycklinglår innan de fick rökas i grillen.
Till ca 4 personer pekanrökt kycklinglårfilé behöver du följande:
- 600 kycklinglårfilé
- Lite olja
- salt
- peppar
- en pressad vitlök
- 1 msk krossade korianderfrö
- 1 msk rökt paprika
- 1 msk torkad oregano
- 1/2 msk spiskummin
Blanda kryddorna med oljan och gosa in kycklinglåren i blandningen. Låt stå minst en timme så att smakerna kommer in i köttet.
Dra igång din rök/grill för indirekt grillning och när glöden brunnit ner så rökgrillar du kycklingen på indirekt värme och släng på en näve pekanflis.
Rökgrilla under lock tills kycklingen har en innertemperatur på ca 68 grader (läs mer om grilltemperaturer här).
Ta ut kycklingen och låt vila en stund i folie innan njutningen kan börja.
Om författaren: Christian Carlsson är trebarnsfar och hängiven grillare med stort intresse för mat och dryck och driver bloggen Grillpappan.se






+ There are no comments
Add yours