
Långsamt grillad högrev
Just nu är Pulled Pok väldigt trendigt i Sverige. Men Pulled Beef är minst lika gott och enkelt att göra. Se till att hitta en högrev som har mycket insprängt fett så att köttet bli saftigt.
Detta behöver du:
- En bit högrev med mycket fett
- En god rub
- Rökspån
- bbq sås
Såhär gör du:
- Klappa in rubben och låt marinera några timmar
- Låt köttet bli rumstempererat
- Fixa din grill/rök för indirekt värme och en stabil temperatur på ca 110 – 120 grader
- Lägg på rökspån och högrev
- Låt grilla på indirekt värme ca 2 timmar
- Slå in köttet i aluminium folie
- Fortsätt grilla (eller kör färdigt i ugnen) tills du har en innertemperatur på ca 93 grader
- Låt köttet vila ca 15 min
- Dra isär köttet med gafflar och blanda ihop med en god bbqsås
Om författaren: Christian Carlsson är trebarnsfar och hängiven grillare med stort intresse för mat och dryck och driver bloggen Grillpappan.se
Långsamt grillad högrev,
Det är kul att fler upptäcker möjligheterna med högrev! Det är inte bara fantastiskt i grytor, utan superbt på grillen eller i röken. I januari ska jag ta fram min 270kg(!) tunga rökugn och provlaga ditt recept. Mycket inspirerande blogg. Frestande recept.
http://www.smokeronline.se/?page_id=177
Kul att du hittat hit Johannes! Vilka fina smokers du har, the real stuff! God Jul!