
Helgrillad kyckling med chili
Att göra helgrillad kyckling är en riktig höjdare, där finns många recept för detta och en av de mest populära är beer can chicken som du måste prova! Jag tycker alltid att det varit svårt att få rätt temperatur på både lår och bröst när jag helgrillar men Tommy Myllymäki lärde mig ett fantastiskt bra tips: snitta låren på några ställen så kommer det att gå snabbare att få dessa färdiga och dessutom i takt med bröstfilén. Ikväll gjorde jag helgrillad kyckling liggandes på grillen med en underbar glace smaksatt av spiskummin, honung, vitlök och chili.
Detta behöver du till en helgrillad kyckling med chili:
- En hel kyckling, gärna majskyckling
- Salt och peppar
- 50g smör
- 1 dl honung
- en vitlöksklyfta
- 2 tsk spiskummin
- 1 chili, så stark som du pallar
Såhär fixar du till helgrillad kyckling med chili:
- Dela kycklingen vid ryggbenet och vik ut den så att brösten är i mitten, låren och vingarna längst ut
- Går några snitt i lårbenen och låren
- Krydda med salt och peppar
- Förbered grillen för indirekt grillning, ca 200 graders värme
- Grilla kycklingen med “undersidan” nedåt ca 20 min
- Vänd kycklingen med skinnsidan nedåt och grilla ytterligare ca 10 min
- Koka snabbt ihop smör, honung, hackad chili, vitlök och spiskummin
- Kolla tempen på kycklingen – låren ska vara ca 70 grader och brösten max 68 grader
- Vänd kycklingen igen och pensla på glacen, låt gå en stund till så den smälter in
- När kycklingen är färdig så ta bort den och låt vila en stund, strö över lite flingsalt
- Njut!
Om författaren: Christian Carlsson är trebarnsfar och hängiven grillare med stort intresse för mat och dryck och driver bloggen Grillpappan.se






+ There are no comments
Add yours