
Grillade kycklingben med couscous och gurka i gräddfil
Grillade kycklingben med couscous och gurka i gräddfil och mynta och till det en grillad feta, en perfekt söndagsmiddag för hela familjen.
Detta behöver du för 4 portioner grillade kycklingben med couscous och gurka i gräddfil:
Kycklingben
- 800g kycklingben
- 2 tsk vitlökspulver
- 2 tsk färsk oregano
- 2 tsk cayennepeppar
- 2 tsk salt
- 2 tsk svartpeppar
- 2 tsk paprikapulver
- 2 tsk spiskummin
- En bit fetaost
Gurka i gräddfil med mynta
- En gurka, skuren i små bitar
- salt
- 3 dl gräddfil
- Ett knippe färsk mynta
- En citron, rivet skal och lite saft
Couscous (inspirerad av Paul grillar)
- 4dl couscous
- 1 vitlöksklyfta
- 1 lagerblad
- 3 dl kokt vatten
- 6 körsbärstomater
- 172 dl olivolja
- 1 knippa bladpersilja
- 1 knippe dill
- 1 knippe mynta
- 1 citron, rivet skal och saft
- 1 röd chili
- salt och svartpeppar
Såhär gör du grillade kycklingben med couscous och gurka i gräddfil:
- Skär gurkan i bitar
- Salta och låt rinna av
- Låt gräddfilen rinna av i kaffefiltret
- Blanda rivet citronskal från en halv citron, pressad citronsaft med gurka, gräddfil och hackad mynta
- Smaka av med salt
- Förbered grillen för indirekt grillning
- Blanda ihop alla kryddorna till kycklingbenen och massera in dessa i kycklingen
- Grilla på indirekt grillning, ca 200 grader, i 30-40 minuter. Kolla så att kycklingen har en temperatur på ca 75 grader, då är de klara och kan vila
- Blanda couscous, vitlök, lagerblad och vatten i en skål
- Täck med plastfolie och låt stå ca 10 min
- Hacka tomater och örter, blanda ihop med couscous, olivolja, chili
- Smaka av med asalt och peppar
- Slå in fetaosten i aluminiumfolie med lite olivolja, oregano och salt
- Grilla fetaostpaketet indirekt ca 10 min
- Söndagsmiddagen är klar med en iskall öl
Om författaren: Christian Carlsson är trebarnsfar och hängiven grillare med stort intresse för mat och dryck och driver bloggen Grillpappan.se
Summary

Recipe Name
Grillade kycklingben med gurka i gräddfil
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating





+ There are no comments
Add yours