
Grillad kycklingkebab med två såser
Grillad kycklingkebab går snabbt att göra och smakar gudomligt gott! Idag blev det två olika såser till, en hetare och en med vitlök. Man kan servera dem i tortillabröd eller pitabröd eller bara med en god sallad.
Detta behöver du till 4 portioner grillad kycklingkebab:
- 800g kycklinglårfilé
- 1 msk spiskummin
- 1 msk chilipulver
- 1 msk rökt paprikapulver
- 1 msk vitlökssalt
- svartpeppar och lite mer salt
Såhär svänger du ihop grillad kycklingkebab:
- Förbered grillen för direkt grillning
- Skär kycklinglårfilén i grova skivor och blanda med alla gryddor
- Trä upp på spett
- Grilla på direkt värme runt om tills innertemperaturen är 70 grader
- Låt vila en stund
- Grilla under tiden pitabröden
Såhär fixar du vitlökssås till grillad kycklingkebab:
- 2 dl turkisk yoghurt
- 1 dl majonäs
- 1 pressad vitlöksklyfta
- salt och peppar
- 1 msk citronsaft
Blanda alla ingredienser till såsen, smaka av med salt och peppar
Såhär fixar du till en stark kebabsås till grillad kycklingkebab:
- 2 st inlagda grillade paprikor i olja
- 1 dl tomatpuré
- 1 chili
- salt och svartpeppar
Mixa paprikorna med chili och tomatpuré och tillsätt lite extra olja. Smaka av med salt och peppar.
Servera de grillade kycklingkebaberna i grillade pitabröd med isbergssallad, rödlök, gurka, persilja och såserna. En iskall öl till det lär du behöva för att svalka ner dig.
Om författaren: Christian Carlsson är trebarnsfar och hängiven grillare med stort intresse för mat och dryck och driver bloggen Grillpappan.se






+ There are no comments
Add yours