
Macka med helgrilladad fläskkarré – perfekt Luciamat
Grillad gris är något som hela familjen Carlsson gillar! I lördags gjorde vi en julinspirerad variant, perfekt till Luciafirandet men rödbetor, grönkålschips, inlagda gurkor, majonnäs och den där underbara rabarberchutneyn som Mirja gjorde i somras som fortfarande håller sig. Helt otroligt, och godare och godare blir den.
Detta använde vi till 5 personer:
- en hel fläskkarré med benet kvar
- grill rub
- ca 500g grönkål
- olja
- salt
- majonnäs
- inlagda ättiksgurkor
- hamburgarbröd
Såhär fixade vi till mackorna:
- Sätt igång grillen och förbered för indirekt grillning
- grilla fläskkarrén på indirekt värme och tillsätt rökved under tiden tills du når en innertemperatur på ca 68 grader
- ta ut grisen och låt vila en stund i folie, minst 20 min
- gör grönkålschips genom att lägga ut grönkålen på en plåt, ringa olja och strö salt över. Kör i ugnen på 200 grader i ca 10 min tills grönkålen blivit krispig
- skiva upp köttet och gör goda mackor med grönkål och tillbehör
Sätt på lite julmusik, häll upp en kall pilsner och njut av julstämningen.
Om författaren: Christian Carlsson är trebarnsfar och hängiven grillare med stort intresse för mat och dryck och driver bloggen Grillpappan.se
Summary

Recipe Name
Helgrillad fläskkarré
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating





+ There are no comments
Add yours