
Grillad flankstek med guacamole: Carne Asada
Grillad flankstek är en av mina favoriter, en fantastisk styckningsdetalj som är enkel att grilla och för dig som gillar TEXMEX så äter du den på detta sätt: Carne Asada – grillat kött med guacamole. Köttet kryddar jag bara med lite salt och peppar, jag gillar en het guacamole som sedan balanseras med lime och salt. Lite hackad silverlök, fetaost koriander och extra chili på så är du hemma i sjunde TEXMEX-himlen. Så kör igång, ikväll blir det TEXMEX!
Detta behöver du till ca 4 portioner, såklart beroende på hur sugen och hungrig du är:
- ca 1 kg flankstek
- 8 tortillabröd
- en stor sats guacamole
- en silverlök
- en fetaost
- färsk koriander
Såhär gör du:
- Förbered grillen för direkt grillning
- Salta och peppra flanksteken och låt den ligga ute i rumstemperatur ca 2h så den blir “genomvarv”
- Grilla flanksteken så du får en innertemperatur på ca 54 grader, ta bort och låt vila en stund i folie. Innertemperaturen i flanksteken stiger nu ca 4-5 grader så den blir medium
- Grillad bröden
- hacka silverlök, koriander, fetaost, chili
- Klubba ihop din guacamole
- Montera din carne asada på grillade tortillabröd, uppskuren flankstek, silverlök, guacamole, koriander och chili
Till detta dricker du såklart en iskall Corona med en limeklyfta till.
Om författaren: Christian Carlsson är trebarnsfar och hängiven grillare med stort intresse för mat och dryck och driver bloggen Grillpappan.se






+ There are no comments
Add yours