Fajitas med pekanrökt kycklinglårfilé

Fajitas med pekanrökt kycklinglårfilé


Fajitas är helt klart en av mina favoriträtter. Det går att göra med olika typer av kött eller fisk och fyllas med det man gillar. Den pekanrökta kycklingen jag gjorde häromdagen gjorde vi fajitas av. Tillsammans med krispig grönsallad, räfflad gurka, salladslök och mängder med koriander i tortillabröd, toppad med en klick crème fraiche och den rökta tomatsalsan jag gjorde för någon månad sedan, blev detta en riktigt fräsch och rökig smakupplevelse.

Salsan har jag förvarat i en lufttät glasburk i kylen sedan jag gjorden den (ca 4 veckor), något jag inte tycker att ”köpe-salsa” brukar klara av utan att få objudna gäster. Måste vara chilihettan som gjort den hållbar, eller vad tror du?

Jag toppade min fajita med lite av min nyskördade chili. Valet föll på en klarröd Jamaican Bell, det är bestämt lite extra kul att äta något man själv odlat från grunden. Men det blev som sagt lite, den var starkare än jag trodde, man vill ju inte ta bort smaken från den rökiga kycklingen och fräscha koriandersmaken.

 
Om författaren:  Christian Carlsson är trebarnsfar och hängiven grillare med stort intresse för mat och dryck och driver bloggen Grillpappan.se

Summary
Recipe Name
Fajitas med pekanrökt kycklinglårfilé
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
5 Based on 1 Review(s)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (1 vote cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Fajitas med pekanrökt kycklinglårfilé, 5.0 out of 5 based on 1 rating

+ There are no comments

Add yours

Or