
Confiterad vitlök
Confiterad vitlök är ett fantastiskt gott tillbehör till grillat och ger det där lilla extra i t.ex i en krämig potatisgratäng eller ett potatismos. Min svärfar, Mogens, älskar lök och vitlök. Han brukar confiftera sina vitlökar i olja i ett decilitermått som han sedan ställer på grillen. Det blir hur gått som helst och jag brukar göra det i folie i ugnen.
Såhär gör du confiterad vitlök:
- Dela en hel vitlök i alla klyftor men du kan låta skalet vara kvar
- Lägg vitlöksklyftorna på ett aluminiumfolie
- Häll på ca 1 dl olja
- Strö över lite sal och timjan
- Vik ihop till ett paket
- Ställ i ugnen på ca 200 graders värme och confitera ca 30 min för att få en krämig konsistens. Vill du ha en fastare konsistens på vitlöken så kortare du ner tiden i ugnen till ca 15 min
Njut med t.ex helgrillad fläskkarré
Om författaren: Christian Carlsson är trebarnsfar och hängiven grillare med stort intresse för mat och dryck och driver bloggen Grillpappan.se
Summary

Recipe Name
Confiterad vitlök
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating





+ There are no comments
Add yours