BBQ rökt brisket burger

BBQ rökt brisket burger


BBQ rökt brisket burger är inte helt enkelt att göra. Brisket är ju oxbringa och jag har provat några gånger med en vanlig svensk oxbringa. Första gången blev det jättebra, andra gången blev det torrt. Jag var ju på Holy Smoke BBQ i våras och grillade med bl.a Tommy Myllymäki. Där fick jag lära mig att det är amerikansk brisket som gäller. De svenska kossorna blir helt enkelt inte lika feta och möra som de amerikanska. Så denna gång beställde jag en bit amerikansk brisket från Slaktaren i Lomma.

Jag gjorde en rub endast bestående av salt och peppar, startade igång min Kamado Joe tidigt på morgonen och när temperaturen var uppe i 125 grader la jag på rökved och körde igång BBQ grillningen. Denna gång rökte jag med ek. Jag sprutade öl på för att kyla ner ytan på köttet ca en gång i timmen. Efter ca 4h i röken slog jag in min brisket i aluminiumfolie och fortsatte bbq grillningen tills innertemperaturen uppnådde 95 grader. Därefter lät jag köttet vila ca en timme.

Köttet skars sedan upp i skivor och jag monterade dessa på hamburgerbröd med bbq sås, picklad rödlök och ärtskott.

Detta är en riktig höjdare som såklart tar en hel del tid att göra. Men det är värt det. Lycka till!

brisket

brisket-skivad

kasper-och-brisket-brugare

Om författaren:  Christian Carlsson är trebarnsfar och hängiven grillare med stort intresse för mat och dryck och driver bloggen Grillpappan.se

Summary
Recipe Name
Brisket burger
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
no rating Based on 0 Review(s)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)

+ There are no comments

Add yours

Or