
Asiatiska grillspett med sallad
Goda grillspett med fläskkarré i asiatisk marinad. För dig som gillar lite hetta och smak av Asien
Detta behöver du:
- 600g fläskkarré utan ben
- rädisor
- morot
- sockerärtor
- salladslök
- lime
- 5 msk soja
- 1 msk fisksås
- 1 msk sesamolja
- 3 msk honung
- 5 klyftor vitlök
- 2 msk riven ingefära
- 2 msk sambal olek
- extra hackad chili efter smak
- grillspett, blötlagda i vatten
- färsk koriander
- extra färsk skivad chili
Såhär gör du:
- Skär fläskkarrén i lika stora kuber
- blanda soja, fisksås, olja, honung, krossad vitlök, ingefära, sambal olek och hackad chili till en marinad
- marinera fläskkarré minst en timme
- blanda ihop övriga grönsaker till en sallad
- trä upp fläskkarrén på spetten
- grilla på direkt värme runt om och pensla på marinad under tiden tills fläskkarrén är färdig. Detta tar ca 3-4 min på varje sida beroende på hur tjocka köttbitarna är
- låt köttet vila en stund innan njutningen börjar
- servera med sallad, mer chili, färsk koriander och en kall öl
en god asiatisk salladsdressing passar också bra till:
- Blanda 1 msk fisksås, 5 msk vatten och ca 1 msk färskpressad lime med ca 2 msk strösocker
- lägg i färsk skivad chili
Om författaren: Christian Carlsson är trebarnsfar och hängiven grillare med stort intresse för mat och dryck och driver bloggen Grillpappan.se
Asiatiska grillspett med sallad,
+ There are no comments
Add yours