Texas Hot Links

Texas Hot Links


Texas Hot Links är den ultimata korven om du gillar en god köttsmak, härlig rökighet och en underbar konsistens som ger ett knäck när man tar en tugga av den. Hela julen har vi stoppat i oss en massa proteinrik mat som skinka, korv och revben men idag blev jag sjukt sugen på att göra egen korv och just den speciella smaken av Texas Hot Link. Det var himla länge sedan jag gjorde egen korv men när väl korvsuget slår till så har korvnöden ingen lag. Jag åkte iväg till våra lokala ICA affär för att se om jag kunde få ihop till det jag behöver och minsann, de hade fjälster från Bondens Bästa i hyllan! Högrev och fläskkarré var heller inga problem och vild av lycka gick jag hem för nu ska här göras korv! Jag har ju tidigare tipsat om boken Texas BBQ av Jonas Cramby och dethär receptet på Texas Hot Links är inspirerat av Jonas recept från den boken.

Det här behöver du till ca 12 texas Hot Links:

  •  1 kg benfri fläskkarré
  • 750g högrev, gärna amerikansk med hög fetthalt
  • 1 msk svart peppar
  • 1 msk rökt paprikapulver (egentligen har Jonas vanligt pulver men jag gillar den extra röksmaken)
  • 2 msk chiliflakes eller ännu mer för större hetta
  • 1 msk vitlökspulver
  • 1 1/2 msk salt men salta inte för mycket i början utan smaka av och ös på med mer salt senare om du känner för det
  • 1 lagerblad, mortlade
  • 0,5 tsk mortlade fänkålsfrön
  • 0,5 tsk mortlade senapsfrö
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 1 tsk strösocker
  • 1 hel gul lök
  • 1 öl
  • ca 2 m fjälster
  • Hickoryspån till rökningen

Såhär gör du Texas Hot Links:

  • Skär ner köttet i lagom stora bitar så det passar din köttkvarn
  • Blanda köttet med ölen, alla kryddor och vitlök men spara den gula löken
  • Marinera minst 4 timmar i kylen
  • Frys in dina delar till köttkvarnen ca 1 h innan du ska mala
  • Mal köttet och stek upp en bit, provsmaka och justera eventuellt med mer salt och peppar
  • Håll köttet kallt
  • Skölj igenom fjälstret och trä upp det på korvhornet
  • Stoppa korvarna och snurra upp dem i längder. Här är en bra länk som visar hur man stoppar korv
  • Förbered grillen för indirekt grillning
  • Grilla korvarna indirekt på ca 130 grader och släng på lite hickoryspån
  • grilla korvarna tills de har en innertemperatur på 70 grader
  • Avnjuts med en kall pilsner

Om författaren:  Christian Carlsson är trebarnsfar och hängiven grillare med stort intresse för mat och dryck och driver bloggen Grillpappan.se

Summary
Recipe Name
Texas Hot Links
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
no rating Based on 0 Review(s)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)

2 Comments

Add yours
  1. 1
    Anonymous

    Vart tog den gula löken vägen i receptet ?

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
    • 2
      Grillpappan

      Jag har ingen gul lök i mitt recept men det låter gott, ska prova nästa gång.

      VN:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
      VN:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0 (from 0 votes)

+ Leave a Comment

Or