Smörpära

Smörpära


Jag kommer från den lilla orten Oppmanna som ligger ca två mil norr om Kristianstad i Skåne (jag är såklart orange i mitt hjärta och brinner för IFK Kristianstad i handboll…SM-GULD, SM-GULD, SM-GULD!).

I Oppmanna säger man inte potatis utan “pära”. När jag var en liten påg i Oppmanna var bland det bästa jag visste en smörpära. Detta är en delikatess som förtjänar tre stjärnor i guide Michelin, minst.

Enkel är den att göra också: koka små nypotatisar i salt vatten och dill, ät nykokta och varna med en klick smör. Såå gott!!

Om författaren:  Christian Carlsson är trebarnsfar och hängiven grillare med stort intresse för mat och dryck och driver bloggen Grillpappan.se

Summary
Recipe Name
Smörpära
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
no rating Based on 0 Review(s)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)

+ There are no comments

Add yours

Or