Scallopini – grillad kalv

Scallopini – grillad kalv


Scallopini – grillad kalv eller wienerschnitzel på Italienska! Detta är fina grejer som är enkelt att laga! Grillad kalv passar de flesta smaker då kalvkött är väldigt magert men ger en underbar smak och mörhet om du tillagar det till medium/medium rare. Absolut inte genomstekt för då riskerar det att bli torrt.

Detta behöver du till 4 personer:

  • 800g kalvinnanlår (kalv till Wienerschnitzel)
  • Salt och peppar
  • Vitt vin

Såhär gör du:

  • lägg en köttbit under en bit plastfolie och banka ut köttet med t.ex en stekpanna så det blir tunnt
  • Salta och peppra
  • Fixa till grillen så du får en het glöd
  • Grilla på direktvärme ca 1-2 min per sida
  • Häll på lite vitt vin på köttet på slutet av grilltiden
  • Låt köttet vila en stund innan du serverar
  • Servera köttet med en god tonfisksås, använd t.ex tonfisk som du får över när du lagar grillad tonfisk: http://grillpappan.se/grillad-tonfisk/
  • Njut med ett gott rött italienskt vin

 

 

20140716-095627-35787004.jpg

Om författaren:  Christian Carlsson är trebarnsfar och hängiven grillare med stort intresse för mat och dryck och driver bloggen Grillpappan.se

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)

+ There are no comments

Add yours

Or