Rökt tomatsalsa på grillen

Rökt tomatsalsa på grillen


Jag gjorde ju en Beef Barbacoa i helgen och till detta passar en rökt tomatsalsa bra som du röker på grillen. Receptet är inspirerat från boken Texas BBQ av Jonas Cramby.

Till en rejäl skål tomatsalsa behöver du följande (räcker till ca 6 personer):

  • 6 solmogna tomater odlade med mycket kärlek
  • en rödlök
  • 4 vitlöksklyftor
  • 4 jalapenos eller annan sort som du gillar
  • rödvinsvinäger
  • 2 lime
  • en halv kruka koriander
  • salt

Bra, då har du fixat till så att ingredienserna finns hemma och då gör du såhär:

  • lägg tomater, rödlök, vitlök och chili på ett ugnssäkert fat
Blivande rökig tomatsalsa

Blivande rökt tomatsalsa

  • fixa till grillen för indirekt värme så att temperaturen är ca 100 grader
  • släng på rökflis och rök grönsakerna (eller är tomat en frukt?) ca 1h
  • mixa rökta grönsaker i en mixer
  • smaka av med lime, hackad koriander, salt och vinäger
Koriander

Koriander

Rökt tomatsalsa

Rökt tomatsalsa

 

Alltså rökt tomatsalsa smakar så mycket godare än den där färdiga salsan man köper i affären. Passar perfekt till tortillachips, på grillbuffén eller till Tex Mex mat.

Om författaren:  Christian Carlsson är trebarnsfar och hängiven grillare med stort intresse för mat och dryck och driver bloggen Grillpappan.se

Summary
Recipe Name
Rökt tomatsalsa på grillen
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
5 Based on 1 Review(s)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)

+ There are no comments

Add yours

Or