Rökt kyckling med tomatsalsa och gräddfil

Rökt kyckling med tomatsalsa och gräddfil


Rökt kyckling med tomatsalsa och gräddfil är en härlig sommarrätt som är enkel att göra. Jag använde kycklinglårfilé som är tacksamma att grillrökas då de tar åt sig mycket smak och är inte så känsliga (blir inte torra) om de skulle gå lite för länge på grillen. En het rökig tomatsalsa passar perfekt till och med en god gräddfil svalkar du ner smakerna och får en härlig krämigt i gommen.

Detta behöver du till 4 personer rökt kyckling med tomatsalsa och gräddfil:

  • 800g kycklinglårfile
  • rökved, gärna pecan
  • 3 dl gräddfil
  • 2 stora tomater och en burk körsbärstomater
  • 4 vitlöksklyftor
  • en chili
  • en schalottenlök
  • färsk koriander
  • färsk rödlök

Såhär fixar du till rökt kyckling med tomatsalsa och gräddfil:

  • Förbered din grill för indirekt grillning
  • Krydda din kyckling med din favorittub – åtminstone salt och peppar
  • Lägg de stora tomaterna, vitlök, schalottenlök och chili i en form och grilla under lock med rökved ca 1 h
  • Samtidigt röker du kycklingen i grillen men sätt i en termometer
  • När den rökta kycklingen har en innertemperatur på 71 grader är den klar, ta ut den och låt den vila
  • Mixa de rökta grönsakerna med en mixer, smaka av ned salt, peppar och hackad koriander
  • Skiva den färska rödlöken och körsbärstomaterna
  • Servera den rökta kycklingen med den rökta tomatsalsan, gräddfil, skivade tomater och rödlök på t.ex ett nachobröd
  • En iskall corona passar fint till
Rökt kyckling

Rökt kyckling

Om författaren:  Christian Carlsson är trebarnsfar och hängiven grillare med stort intresse för mat och dryck och driver bloggen Grillpappan.se

Summary
Recipe Name
Rökt kyckling med tomatsalsa och gräddfil
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
no rating Based on 0 Review(s)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: -1 (from 1 vote)

+ There are no comments

Add yours

Or