
Rökgrillad lax med chili
Att grilla lax är bra då lax är en ganska fet fisk. Igår gjorde jag en rökgrillad lax som fick rökas på ganska låg temperatur, späckade med röd chili!
Detta behöver du till 4 personer:
- En bit lax på ca 600g med skinnet kvar
- En röd chilifrukt
- Salt och peppar
Såhär gör du:
- Salta och peppra laxen
- Skär chilin i bitar och lägg ut över hela laxen
- Förbered din grill/rök för rökgrillning och ha en temperatur på ca 100 grader
- Rök laxen med äppleved tills innertemperaturen är 52 grader
- Hugg in på godingen med en god örtsås och kanske lite nypotatis
Jag rökte även potatis till min lax. Då gör du såhär:
- Koka potatisen ca 10 min
- Låt potatisen rökas på 100 grader ca 1 h tills de är mjuka inuti
Om författaren: Christian Carlsson är trebarnsfar och hängiven grillare med stort intresse för mat och dryck och driver bloggen Grillpappan.se
+ There are no comments
Add yours