Långsamt grillad Pulled Pork – rökgrillad inget fusk

Långsamt grillad Pulled Pork – rökgrillad inget fusk


Det finns många recept på Pulled Pork men få lär ut den riktiga tekniken: långsamt grillad pulled pork på låg temperatur med mycket rök som ger den där goda smakrika ytan, “barken” och den goda rökta smaken som blandar sig men det feta grisen.

Detta behöver du till grillad pulled pork:

Såhär gör du:

  • Strö över rubben och klappa in kryddorna fint i köttet. Låt vila några timmar i kylen så att kryddorna kommer in i köttet
  • Fixa till grillen eller ännu bättre röken så att du har en stabil temperatur på ca 110-120 grader
  • Släng på lite rökspån och lägg på köttet, grilla på indirekt värme
  • Grilla sedan och fyll på med rökspån under de första 3-4 timmarna
  • Ta upp din grillade pulled pork och lägg den på folie, slå på äpplejuice och slå in köttet i folien
  • Fortsätt grilla tills du har en innertemperatur på 90 grader
  • Låt köttet vila i folie i ca 30 min
  • Dra isär köttet med två gafflar
  • Blanda i någon god bbq-sås och servera t.ex i tortillabröd

Om du följer detta recept på grillad pulled pork så får du en otroligt smakrik och saftig pulled pork. Lycka till!

20140420-095856.jpg

Om författaren:  Christian Carlsson är trebarnsfar och hängiven grillare med stort intresse för mat och dryck och driver bloggen Grillpappan.se

Summary
Recipe Name
Grillad Pulled Pork
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
5 Based on 1 Review(s)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (2 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Långsamt grillad Pulled Pork - rökgrillad inget fusk, 5.0 out of 5 based on 2 ratings

+ There are no comments

Add yours

Or