Långsamt grillad högrev

Långsamt grillad högrev


Just nu är Pulled Pok väldigt trendigt i Sverige. Men Pulled Beef är minst lika gott och enkelt att göra. Se till att hitta en högrev som har mycket insprängt fett så att köttet bli saftigt.

Detta behöver du:

  • En bit högrev med mycket fett
  • En god rub
  • Rökspån
  • bbq sås

Såhär gör du:

  • Klappa in rubben och låt marinera några timmar
  • Låt köttet bli rumstempererat
  • Fixa din grill/rök för indirekt värme och en stabil temperatur på ca 110 – 120 grader
  • Lägg på rökspån och högrev
  • Låt grilla på indirekt värme ca 2 timmar
  • Slå in köttet i aluminium folie
  • Fortsätt grilla (eller kör färdigt i ugnen) tills du har en innertemperatur på ca 93 grader
  • Låt köttet vila ca 15 min
  • Dra isär köttet med gafflar och blanda ihop med en god bbqsås

20140420-095916.jpg

Om författaren:  Christian Carlsson är trebarnsfar och hängiven grillare med stort intresse för mat och dryck och driver bloggen Grillpappan.se

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (1 vote cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Långsamt grillad högrev, 5.0 out of 5 based on 1 rating

2 Comments

Add yours
  1. 1
    Johannes

    Det är kul att fler upptäcker möjligheterna med högrev! Det är inte bara fantastiskt i grytor, utan superbt på grillen eller i röken. I januari ska jag ta fram min 270kg(!) tunga rökugn och provlaga ditt recept. Mycket inspirerande blogg. Frestande recept.

    http://www.smokeronline.se/?page_id=177

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
    • 2
      Grillpappan

      Kul att du hittat hit Johannes! Vilka fina smokers du har, the real stuff! God Jul!

      VN:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
      VN:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0 (from 0 votes)

+ Leave a Comment

Or