Koreansk pannkaka med skaldjur

Koreansk pannkaka med skaldjur


Koreansk pannkaka med skaldjur för tankarna tillbaka till Taipei där vi hade en fantastisk koreansk restaurang. Den här pannkakan smakar nästan lika gott som den vi fick på den Koreanska Restaurangen.

Detta behöver du till 4 personer (2 pannkakor)

  • 2 dl vetemjöl
  • 2 dl vatten
  • 1 tsk salt
  • 2 ägg
  • ca 400g mixade skaldjur: musslor, bläckfiskringar och räkor
  • neutral olja

Såhär gör du:

  • Vispa ihop ägg, vatten, salt och mjöl till en smet
  • Hetta upp en pappan och häll i rikligt med olja
  • Lägg in hälften av skaldjuren
  • Häll på hälften av smeten
  • Stek på medelvärme tills undersidan är gyllene
  • Vänd pannkakan och stek igen tills gyllene
  • Stek upp den andra pannkakan på samma sätt
  • Servera direkt med dipsås

Såhär gör du dipsås:

  • Blanda 2 msk japansk soja med 1 msk risvinäger, 1 tsk socker, 1 riven vitlök och 1 skivad röd chili

Skär upp den koreanska pannkakan, ät med pinnar och dippa i såsen.

Om författaren:  Christian Carlsson är trebarnsfar och hängiven grillare med stort intresse för mat och dryck och driver bloggen Grillpappan.se

Summary
Recipe Name
Koreansk pannkaka med skaldjur
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
4.5 Based on 2 Review(s)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)

+ There are no comments

Add yours

Or