Indirekt grillning

Indirekt grillning


Råvaran ska alltså inte ligga direkt ovanför glöden som den gör vid direkt grillning.

Såhär gör du:

  • Tänd grillen på valfritt sätt
  • Låt kolen eller briketterna grilla ner så de blir lite vida och slutar att brinna
  • För undan kolbädden så du frigör en bit av grillen där råvaran ska grilla (eller så gör du detta innan du tänder på)

Man kan välja att ha kol endast på ena sidan av grillen eller båda sidor. Jag tycker bäst om att ha kol på båda sidor och sedan tomt i mitten, tycker det ger ett jämnare resultat.

Indirekt grillning används alltså om man vill undvika direkt undervärme. Du ska ha locket på och på så sätt skapas en varmluftsugn där alla goda grill- och rökdofter kan snurra runt och ge smak till råvaran.

Indirekt grillning passar bäst när du ska helgrilla större köttstycken eller en hel kyckling.

Om författaren:  Christian Carlsson är trebarnsfar och hängiven grillare med stort intresse för mat och dryck och driver bloggen Grillpappan.se

Summary
Article Name
Indirekt grillning
Description
Jag brukar grilla indirekt om jag ska grilla från 10 minuter och uppåt.
Author
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (1 vote cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +1 (from 1 vote)
Indirekt grillning, 5.0 out of 5 based on 1 rating

+ There are no comments

Add yours

Or