Hemmagjord picklad rödlök med chili

Hemmagjord picklad rödlök med chili


Picklad rödlök är ett perfekt grilltillbehör som är enkelt att göra. Det passar perfekt till brisket (oxbringa), pulled pork och min favorit: grillad korv! I helgen gjorde jag en ny sats med extra sting: chili och receptet kommer här.

Detta behöver du till en sats picklad rödlök med chili:

  • Tre färska rödlökar
  • 1 dl ättika
  • 2 dl socker
  • 3 dl vatten
  • Ett lagerblad
  • Salt och peppar
  • 1 msk rödbetssaft (för färgen)
  • En chili – sort efter vilken styrka och smak du vill ha

Såhär gör du picklad rödlök med chili:

  • Skiva löken och chilin
  • Koka upp ättika, vatten och socker
  • Lägg i löken tillsammans med lagerblad och chili, rödbetssaft, lite salt och peppar
  • Häll upp på burk och låt svalna

Du kan äta den direkt men det blir godare om det står och drar minst ett dygn. Lycka till!

Om författaren:  Christian Carlsson är trebarnsfar och hängiven grillare med stort intresse för mat och dryck och driver bloggen Grillpappan.se

Summary
Recipe Name
Picklad rödlök med chili
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
4 Based on 1 Review(s)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)

+ There are no comments

Add yours

Or