Hemmagjord korv med rosmarin, basilika och vin

Hemmagjord korv med rosmarin, basilika och vin


Igår kom jag på att jag måste göra hemmagjord korv och nu är jag inne i ett korvstim! Gårdagens Texas Hot Links blev sjukt goda och eftersom jag fick fjälster över bestämde jag mig för att göra mer korv idag. Min dotter Linn, som älskar Texas Hot Links ville också vara med och skapa dagens korvskörd. Jag tänkte först göra salciccia men de hade ingen färska salvia på vår lokala ICA i Bjärred så jag fick improvisera ihop ett annat recept som inte blev så dumt det heller: hemmagjord korv med rosmarin, basilika och vin.

Detta använde jag till ca 1,5 kg hemmagjord korv:

  • 1,3 kg benfri fläskkarré
  • 100g späck
  • 2 dl vitt vin
  • en halv kruka färsk rosmarin
  • en kruka färsk basilika
  • salt och peppar
  • ca 2 meter grisfjälster

Såhär fixade Linn och jag till våra hemmagjorda korvar:

  • Frys in köttkvarnens delar ca 1 h innan du ska mala. Detta göra man för att hålla köttet svalt så att inte fettet smälter när man maler
  • Skär köttet i lagom stora bitar som passar i kvarnen
  • Hacka kryddorna, blanda med köttet, vitt vin, salt och peppra. Ta inte för mycket salt, detta kan du justera efteråt.
  • Marinera köttet ca 4 h i vin- och kryddblandningen
  • Mal köttet och späcken, blanda ihop och till en fin smet. Håll smeten kall.
  • Provstek en bit av smeten och kolla om det behövs mer salt eller andra kryddor. Justera detta i smeten tills du är nöjd.
  • Trä upp fjälstret på korvhornet och stoppa korven. Här är en bra länk som visar hur man stoppar korv
Hemmagjorda korvar

Hemmagjorda korvar

  • Dra igång grillen och grilla tills korven har en innertemperatur på ca 70 grader
  • Njut av din hemmagjorda korv!

Om författaren:  Christian Carlsson är trebarnsfar och hängiven grillare med stort intresse för mat och dryck och driver bloggen Grillpappan.se

Summary
Recipe Name
Hemmagjord korv
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
5 Based on 2 Review(s)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.0/5 (2 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +1 (from 1 vote)
Hemmagjord korv med rosmarin, basilika och vin, 4.0 out of 5 based on 2 ratings

+ There are no comments

Add yours

Or