Hemlagad Lammkorv

Hemlagad Lammkorv


Jag gjorde hemlagad lammkorv i helgen. Vilken hit, lammkorv. Mmmm

Det här behöver du till ca 25 korvar:

  • ca 5 meter fjälster som du köper från ett slakteri
  • ca 1,5 kg lammfärs
  • ca 1kg lammstek, skuret i små bitar
  • ca 0,5 kg späck
  • timjan, rosmarin, salt och peppar
  • 10 vitlöksklyftor

Såhär gör du:

  • Om du aldrig gjort korv förut så kolla med fördel på nedan Youtube-klipp
  • Mal späcket i en köttkvarn
  • Mortla vitlök och kryddor
  • Blanda ihop allt och stek en klick av smeten för att smaka av (om du inte är hard-core och äter den rå, se då till att köttet är riktigt färskt)
  • Stoppa korvarna tills smeten eller fjälstret tar slut
  • Rökgrilla på indirekt värme på ca 120 grader till korvarna har en innertemperatur på ca 70 grader
  • Njut!

20140303-204312.jpg

Om författaren:  Christian Carlsson är trebarnsfar och hängiven grillare med stort intresse för mat och dryck och driver bloggen Grillpappan.se

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)

+ There are no comments

Add yours

Or