Hembakade pitabröd

Hembakade pitabröd


Varför ska du göra hembakade pitabröd när det går att köpa på ICA kanske du undrar? Jo, därför att det går snabbt och är enkelt och bli 100 gånger (kanske t.o.m 1000 gånger) godare!

Detta behöver du till 8 pitabröd:

  • 3 dl vatten
  • 0,5 tsk torrjäst
  • 7,5 dl vetemjöl special
  • 1 msk olivolja
  • 0,5 msk salt

Såhär fixar du enkelt till dina pitabröd:

  • Värm vattnet till ca 37 grader och rör i jästen så det löser sig
  • Rör i ca 3 dl mjöl, lite i taget
  • Låt degen vila ca 10 min
  • Häll i salt och olja
  • Arbeta in resten av mjölet, gärna i en matberedare och låt den knådas 10 min
  • Jäs degen till dubbla storleken
  • Dela upp degen i 8 bitar
  • Kavla ut
  • Baka i het ugn, gärna på baksten, i ca 250 grader
  • Baka bröden ca 5 – 10 minuter tills de puffar sig och får färg

Njut av den härliga doften och dina nybakade pitabröd.

Hembakade pitabröd

Hembakade pitabröd

Om författaren:  Christian Carlsson är trebarnsfar och hängiven grillare med stort intresse för mat och dryck och driver bloggen Grillpappan.se

Summary
Recipe Name
Hembakade pitabröd
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
3 Based on 1 Review(s)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)

2 Comments

Add yours
  1. 1
    Fredrik

    Blir de “ihåliga” per automatik, eller får man “gröpa” ur dem lite? Ser så smarriga ut, skall testas!

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  2. 2
    Grillpappan

    Kul att du vill testa! De bli ihåliga och fluffiga per automatik. Fråga mig inte hur men det funkar. Kanske något matkemist/biolog kan förklara?

    VN:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VN:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)

+ Leave a Comment

Or