Helgrillad entrecote med rödvinsmarinad

Helgrillad entrecote med rödvinsmarinad


En rejäl bit helgrillad entrecote är aldrig fel och är enkelt att göra. Den här gången moppade jag den med en rödvinsmarinad och smaksatte den med lite hickoryrök. Jag är tveksam till det där med hickoryrök till entrecote. Jag tycker att helgrillad entrecote smakar så gott med bara salt och peppar som grillas utan rök men det är kul att experimentera.

Det är behöver du till ca 4 personer:

  • 800g entrecote i en hel bit
  • 1 dl rött vin
  • en skvätt balsamvinäger
  • salt och peppar
  • dragon
  • tryffelolja

Såhär gjorde jag:

  • Ta fram köttet och låt det ligga framme så det blir rumstempererat
  • Förbered grillen för indirekt grillning
  • Blanda rött vin och balsamvinäger
  • Salta och peppra köttet ordentligt runt om
  • Bryn köttet runt om på direktvärmen så att det får fin färg
  • Pensla med rödvinsmarinaden
  • Grilla köttet indirekt tills innertemperaturen har ca 49 grader och pensla med rödvinsmarinaden runt om ca va 5:e minut under hela grillningen
  • Om du vill så släng på en näve rökspån av det du gillar. Jag använde som sagt hickory men föredrar min entrecote utan röksmak
  • När köttet nått 49 grader tar du bort det från grillen och lindar in det i folie och låter det vila ca 10 min
  • Skär upp, strö över färsk dragon och droppa på lite tryffelolja
Entrecote i väntan på grillen

Entrecote i väntan på grillen

 

Helgrillad entrecote med rödvinsmarinad

Helgrillad entrecote med rödvinsmarinad

Jag gillar ju mitt kött rare/medium-rare och det innebär en innertemperatur på ca 54 -56 grader. Temperaturen stiger i köttet efter det du tagit bort det från grillen och lindat in det i folie. Tänk på detta när du vill nå din måltemperatur.

 

Helgrillad entrecote

Helgrillad entrecote

Om författaren:  Christian Carlsson är trebarnsfar och hängiven grillare med stort intresse för mat och dryck och driver bloggen Grillpappan.se

Summary
Recipe Name
Helgrillad entrecote med rödvinsmarinad
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
5 Based on 1 Review(s)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)

+ There are no comments

Add yours

Or