Grilltemperaturer


Vilken temperatur råvaran ska ha beror på vad du grillar och vad du tycker om. Här är några bra riktlinjer:

Vilt

  • Medium rare 50 grader
  • Medium 54 grader
  • Well done 70 grader

Nötkött

  • Medium rare 54 grader
  • Medium 58 grader
  • Well done 70 grader

Fläskkött

  • Om du gillar lite svagt rosa: 66 – 68 grader
  • Maxtemperatur: 70 grader

Fågel

  • Bröstet 63 grader
  • Låret 70 grader

Fisk

  • Lax, torsk, röding 42 grader
  • Gös 60 grader

Kom ihåg att köttets temperatur stiger 2-5 grader beroende på hur varmt du har det när du grillar

 

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (1 vote cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +1 (from 1 vote)
Grilltemperaturer, 5.0 out of 5 based on 1 rating