Grillning med Tommy Myllymäki och Jonas Cramby

Grillning med Tommy Myllymäki och Jonas Cramby


I fredags hade jag förmånen att få laga mat med Tommy Myllymäki och Jonas CrambyHoly Smoke BBQ i Nyhamnsläge. Vi startade upp kl 07.00 med att stycka ett lamm som sedan tillagades på klassiskt vis i en varm grop under flera timmar – Barbacoa. Därefter började magen kurra så vi fyllde på energin med att grilla tunt skuren Wagyu ifrån filé, biff och tungan. Fantastisk frukost med möra smakfyllda köttbitar!

Vi grillade hummer, havskräftor, pilgrimsmusslor i sitt skal, knivmusslor och rökte blåmusslor till lunch. På eftermiddagen tog vi en välbehövd paus för fotbolls EM: Sverige-Italien som vi alla vet hur den slutade. Därefter var det dags att förbereda middagen genom att baka egna tortillas, hacka och mixa olika salsor, grilla flankstek, grilla sallad och avnjuta Barbacoan. Dessutom hade vi en fantastisk brisket som legat i Holy Smokes Myron Mixons rök.

Strax efter 23.00 packade vi ihop, trötta och mätta efter en underbar dag.

Hemmagjord tortillas Holy smoke smoker Hummer Hummersallad lamm barbacoa Mixed grill Rökta skaldjur Big green eggs Grillade havskräftor Hummersallad

Om författaren:  Christian Carlsson är trebarnsfar och hängiven grillare med stort intresse för mat och dryck och driver bloggen Grillpappan.se

 

Summary
Event
Grillning med Tommy Myllymäki och Jonas Cramby
Location
Holy Smoke BBQ,
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)

+ There are no comments

Add yours

Or