Grillade viltburgare med västerbottenost och timjan

Grillade viltburgare med västerbottenost och timjan


Nu är det viltsäsong och vad passar väl bättre att inleda jaktsäsongen med grillade viltburgare smaksatta med västerbottenost och timjan. Idag blev det älgfärs som var det vilda och tänk på att viltfärs ofta är ganska magert så det kan vara bra att riva i lite ost för att fetta till det och göra köttet saftigare.

Jag gjorde en peppar majonnäs och hyvlade upp lite rotfrukter som fyllde upp mina Brooklyn buns.

Det här behöver du till ca 4 personer:

  • ca 800g älgfärs
  • ca 1 dl västerbottenost
  • timjan, salt och peppar efter smak
  • 1 palsternacka
  • 1 morot
  • 1 bit gurka
  • majonnäs och nymald svartpeppar
  • 4 hamburgerbröd t.ex Brooklyn buns
  • Picklad rödlök

Såhär gör du:

  • Blanda snabbt ihop västerbottenost, timjan, salt och peppar med älgfärsen
  • Forma färsen till 4 bollar och gör det snabbt
  • Förvara bollarna kallt
  • Hyvla gurka, morot och palsternacka tunt med en mandolin eller osthyvel. Lägg dem i iskallt vatten ca 30 min
  • Blanda majonnäs med svartpeppar, ca 1 msk svartpeppar till 1 dl majonnäs
  • Förbered grillen för direkt grillning
  • Platta till burgarna snabbt och grilla på hög värme ca 2-3 min per sida
  • Ta bort och låt vila en stund under folie
  • ta upp rotfrukterna och gurkan ur vattnet och låt rinna av
  • grilla på bröden snabbt så de får färg
  • montera burgarna med pepparmajonnäs, vilthamburgare och rotfrukterna och avsluta med picklad rödlök
Grillade viltbiffar med västerbottenost och timjan

Grillade viltbiffar med västerbottenost och timjan

 

Om författaren:  Christian Carlsson är trebarnsfar och hängiven grillare med stort intresse för mat och dryck och driver bloggen Grillpappan.se

Summary
Recipe Name
Grillade viltburgare med västerbottenost och timjan
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
5 Based on 1 Review(s)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)

+ There are no comments

Add yours

Or