Grillade lammracks med fyllda champinjoner och aubergine

Grillade lammracks med fyllda champinjoner och aubergine


Gillade lammracks! Mmm, detta är min son Kaspers favorit. Om jag frågar honom vad vi ska äta så är svaret givet: grillade lammracks! Det är gott och med en termometer i köttet så är det jättelätt att göra. Idag kryddade jag med vitlökssalt, rosmarin, salt och peppar. De fyllda champinjonerna är också en riktigt höjdare. Lite meck är det att göra dem med out så goda.

Detta behöver du till 4 portioner grillad lammracks, fyllda champinjoner och aubergine

Grillade lammracks: 

  • 1 kg lammracks
  • vitlökspulver
  • rosmarin
  • salt och peppar

Aubergine Melanzane

  • 1 aubergine
  • hemmagjord tomatsås
  • béchamelsås
  • en röd chili
  • 1 mozzarella
  • riven parmesan

Fyllda champinjoner

  • 8 stora champinjoner
  • 50 g smör
  • salt
  • 0,5 dl olivolja
  • 1 dl pankoströbröd
  • 1 dl riven parmesan
  • 2 rivna vitlöksklyftor
  • bladpersilja
  • 0,5 röd chili
  • timjan

Såhär fixar du till grillad lammracks, fyllda champinjoner och aubergine:

  • Förbered grillen för indirekt grillning 
  • Krydda dina lammracks med salt, peppar, rosmarin, vitlök. Låt ligga framme i rumstemperatur
  • Skiva din aubergine och stek den i olja, salta
  • Lägg ett lager béchamelsås i botten av en smord ugnssäker form
  • Lägg på aubergine, tomatsås och parmesanost
  • Varva så och avsluta med béchamelsås, riven mozzarella och parmesan
  • Kör i ugnen på 200 grader tills den fått fin färg, det tar ca 30 minuter
  • Gröp ur svampen
  • Blanda olivolja, smör, panko, parmesan, vitlök, salt, persilja, chili och timjan
  • Fördela fyllningen i svamparna
  • Baka i ugnen på 225 grader ca 10 minuter
  • Grilla lammracksen i ca 200 grader i grillen, gärna med lite pecanrök
  • Sätt in en termometer och ta ut dina racks, när de nått en innertemperatur på 52 grader
  • Låt köttet vila ca 10 minuter och nu stiger temperaturen ca 4 grader
  • Skär upp dina grillade lammracks och njut med aubergine och fyllda champinjoner

Om författaren: Christian Carlsson är trebarnsfar och hängiven grillare med stort intresse för mat och dryck och driver bloggen Grillpappan.se

Summary
Recipe Name
Grillade lammracks med fyllda champinjoner och aubergine
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
no rating Based on 0 Review(s)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)

4 Comments

Add yours
  1. 1
    annie

    Tack för en superinspirerande blogg! Har testat flera av dina goda recept nu. Tänkte fråga om du har några tips på vad man kan ge bort till en grillintresserad person? Typ bästa grill-tången eller något sådant. Tack på förhand!

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  2. 3
    annie

    Tack för det fina tipset! Vi kommer nog skaffa en looftlighter själva! Det är bara det att vår vän har gasolgrill… Får man vara så fräck att efterfråga ett tips till? Ett ödmjukt tack på förhand!

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)

+ Leave a Comment

Or