
Grillade lammfärsbiffar
Grillade lammfärsbiffar är enkelt att göra och påminner om vår! I den här varianten fyller jag dem med getost men variera gärna med vitlöksost t.ex boursin.
Detta behöver du till ca 6 portioner:
- 800g lammfärs
- 4 vitlöksklyftor
- Ca 150 chevre
- Örter: rosmarin, timjan och basilika
- Salt och peppar
- Två paket bacon
Såhär gör du:
- Blanda lammfärs med salt och peppar och mosad vitlök
- Fördela lammfärsen så det blir ca 6 biffar
- Platta ut varje biff och lägg örter och ost i mitten
- Vik ihop och rulla sedan ihop till en boll
- Linda två baconskivor runt varje boll
- Förbered grillen för indirekt värme, ca 170 grader
- Grilla biffarna runt om på direkt värme så de får färg
- Grilla färdigt indirekt tills de har en temperatur på ca 60 grader
- Låt vila en stund innan du kan njuta av dessa underbara smaker
Om författaren: Christian Carlsson är trebarnsfar och hängiven grillare med stort intresse för mat och dryck och driver bloggen Grillpappan.se
Grillade lammfärsbiffar,
Ååh, detta är en favorit!!!