
Grillade lammfärsbiffar med limepasta
Idag fyller min fru Mirja år och hon har önskat sig grillade lammfärsbiffar med limepasta. Solen skiner, grönskan spirar och det är vår i luften! Av någon anledning förknippar vi den här rätten med vår men passar säkert lika bra en annan årstid. Du får får prova och se om du kan märka någon skillnad i smakupplevelsen om du gör den nu på våren eller i höst!
Detta behöver du till ca 4 portioner grillade lammfärsbiffar med limepasta:
- 800g lammfärs
- 1 paket bacon
- 1 bit färskost med vitlök t.ex Borsin
- Färska kryddor: basilika, rosmarin och timjan
- En lime
- 400g färsk pasta
- 1,5 dl creme fraiche
- En hackad vitlöksklyfta
- 1 msk koncentrerad hönsfond
- Salt och peppar
Såhär fixar du till grillade lammförsbiffar med limepasta:
- Förbered grillen så att du kan grilla både direkt och indirekt grillning
- Blanda lammfärsen med salt och peppar
- Dela upp lammfärsen i 8 lika stora delar
- Lägg en klick vitlöksost på 4 av delarna
- Hacka färska kryddor och lägg ovan på vitlöksosten
- Lägg på den del av lammfärsen som inte har ost eller kryddor, som ett “lock”
- Knip ihop runt om locket i lammfärsen så det sluter tätt, forma till 4 lammfärsbollar
- Linda en (eller två om du vill) baconskivor runt varje boll
- Grilla bollarna först på direkt grillning runt om så de får färg och lägg sedan över på sidan utan glöd och grilla färdigt på indirekt grillning till lammfärsbiffarna är klara (innertemperatur på ca 58 – 65 grader)
- Koka ihop creme fraiche med hackad vitlök och kycklingfond
- Smaka av med pressad lime och rivet limeskal
- Koka pastan enligt anvisningar på paketet
- Blanda ihop pastan med limesåsen
- Servera rätten med lite ruccola sallad och ett gott glas rödvin
Grattis Mirja!
Om författaren: Christian Carlsson är trebarnsfar och hängiven grillare med stort intresse för mat och dryck och driver bloggen Grillpappan.se






+ There are no comments
Add yours