
Grillade lammburgare med syrad gurka, ärtor med vitlök och mynta
Är du trött på vanliga goa burgare eller bara vill ha lite omväxling ska du prova detta: grillade lammburgare. Detta är ett recept inspirerat av boken Glöd.
Till 4 grillade lammburgare behöver du:
- 800g lammfärs
- salt och peppar
- ca 200g chevreost
Till syrad gurka behöver du:
- en halv gurka
- en röd chili
- 1 msk olivolja
- 1-2 msk citron
Till ärtorna behöver du:
- ca 200g gröna ärtor
- 1 msk olivolja
- 2 msk hackad mynta
- en riven vitlöksklyfta
- 1-2 msk citron
Såhär gör du:
- Blanda lammfärs med salt och peppar. Forma snabbt 4 hamburgare med händerna
- riv gurkan på rivgärnet
- blanda riven gurka med hackad chili, olivolja och citron. Smaka av med salt och peppar
- koka snabbt upp ärtorna med lite salt. Blanda med olivolja, mynta, vitlök och citron. Smaka av med salt och peppar.
- kross ärtorna lätt med en gaffel
- grilla burgarna på direkt värme tills de är klara.
- lägg på osten och låt den smälta ner
- servera burgarna på bröd med tillbehören och lite ruccola
När jag gjorde dessa grillade jag lammburgarna tills innertemperaturen var 52 grader och lät dem sedan vila. De blev svagt rosa.
Om författaren: Christian Carlsson är trebarnsfar och hängiven grillare med stort intresse för mat och dryck och driver bloggen Grillpappan.se
Summary

Recipe Name
Grillade lammburgare
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating





+ There are no comments
Add yours