
Grillade italienska biffar med insalata caprese
Italien är helt klart ett av mina favoritländer när det gäller mat. Underbar pasta, goda kötträtter och mycket goda ostar. Och vin. det här är ett enkelt recept som bygger som går snabbt att göra och biffarna blir otroligt saftiga om du inte grillar dem för länge.
Detta behöver du till ca 8 biffar:
- 800g färs gjort på högrev (eller vanlig nötfärs men högreven är saftigare och har godare smak)
- ca 1 dl riven parmesanost
- ett knippe färsk finhackade bladpersilja
- 1 msk kalvfond
- finrivet skal från en citron
- 2 finrivna vitlöksklyftor
- salt och peppar
till caprese behöver du:
- en mozzarellaost (jag använder helst ICA Basic http://mejeriprodukt.se/2012/02/14/ica-basic-mozzarella/ om jag inte ska ha buffalomozzarella, den är billig och väldigt god!)
- Färsk basilika
- Solmogna tomater
- olivolja, salt och peppar
Såhär gör du:
- tvätta citronen noga i ljummet vatten
- Blanda snabbt ihop alla ingredienser till en fin smet
- Forma snabbt 8 biffar
- Skiva tomater och mozzarella i ungefär lika tjocka skivor
- varva tomater, basilika och mozzarella
- Salta och peppra och häll över lite olivolja
- Förbered grillen för direkt grillning
- Grilla biffarna runt om tills de är svagt rosa inuti, det tar ca 3-4 min per sida
- Låt biffarna vila en stund innan du hugger in
Om du vill kan du använda samma recept för köttbullar i tomatsås. Använd gärna kalvfärs istället för nötfärs då och låt köttbullarna bli färdiga i varm god hemmagjord tomatsås som du serverar till nykokt pasta. och massor av parmesan såklart!
Om författaren: Christian Carlsson är trebarnsfar och hängiven grillare med stort intresse för mat och dryck och driver bloggen Grillpappan.se
+ There are no comments
Add yours