Grillad tunnskivad fläskkarré

Grillad tunnskivad fläskkarré


Detta mina vänner kan man aldrig få nog av. Gör en rejäl laddning för det går åt! Detta recept är inspirerat av Paulo Roberto.

Detta behöver du:

  • 600g benfri fläskkarre
  • 1,5 dl olivolja
  • Färsk hackad rosmarin
  • 2 smulade lagerblad
  • 1 hackad chili
  • salt och svartpeppar

Såhär gör du:

  • Blanda olja och kryddor till en marinad
  • skär fläskkarrén i tunna skivor, så tunt du kan med en riktigt vass kniv
  • marinera köttet ca 2 timmar
  • grilla köttet snabbt på mycket het glöd
  • servera med färsk persilja, rivet citronskal och lite olivolja

Det är viktigt att ha riktigt het glöd här så att köttet snabbt får en fin yta och inte blir kokt. Lycka till!

20140622-095523-35723007.jpg

Om författaren:  Christian Carlsson är trebarnsfar och hängiven grillare med stort intresse för mat och dryck och driver bloggen Grillpappan.se

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +1 (from 1 vote)

+ There are no comments

Add yours

Or