
Grillad torskrygg inlindad i parmaskinka med örtsmörspasta
Denna rätt: grillad torskrygg med parmaskinka önskade sig Mirja när hon fyllde år ifjol. En lyxig rätt med havets oxfilé: torskrygg. jag rimmar oftast min torskrygg först för den blir lite fastare i köttet och får sälta rakt igenom.
Detta köpte jag in för att göra en god grillad torskrygg med parmaskinka, ca 2 portioner:
- 400 g torskrygg
- 4 skivor parmaskinka
- färsk timjan och färsk rosmarin
- en vitlöksklyfta
- 100g smör
- ett paket färsk pasta
- salt och peppar
Såhär fixar du till grillad torskrygg med parmaskinka:
- Börja med att rimma torskryggen: blanda 1 dl salt i en liter vatten och rör så allt löser sig. Rimma torsken ca 40 min i rimmningslagen
- Ta upp torsken och torka av den
- Förbered grillen för direkt grillning
- smält smöret och blanda i hackade örter, salt och peppar
- pensla torsken med det goda smöret, spara smöret som blir över
- linda två skivor parmaskinka runt varje torskbit
- grilla den inlindade torsken på direkt grillning tills torsken har en innertemperatur på ca 52 grader
- koka pastan enligt anvisningar på paketet
- blanda pastan med det goda smöret
- servera pastan med grillad torskrygg
Njut av havets oxfilé och känn de fantastiska smaker som uppstår av hav, smör och örter.
Om författaren: Christian Carlsson är trebarnsfar och hängiven grillare med stort intresse för mat och dryck och driver bloggen Grillpappan.se
Summary

Recipe Name
Grillad torskrygg
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating





+ There are no comments
Add yours