Grillad tonfisk

Grillad tonfisk


Det är nyttigt med fisk ibland även om jag tycker att kött är godast. Då är en bit tonfisk perfekt för det är ju en fisk men smakar som en god biff!

När man ska grilla tonfisk ska men inte krångla till det – salt och peppar, hög värme, och snabb grillning är det som gäller!

Detta behöver du till 4 personer grillad tonfisk:

  • ca 800g färsk tonfiskfilé
  • salt och peppar
  • citron och bladpersilja till servering

Såhär gör du:

  • Salta och peppra filéerna
  • Se till att få en rejält het glöd
  • Grilla tonfisken på direkt värme ca 1-2 min per sida
  • Se nu till att inte tonfisken blir helt genomgrillad, den ska vara röd-rosa i mitten. Om den blir genomgrillade blir den torr och tråkig
  • Kom också ihåg att fisken fortsätter att tillagas efter det att du tagit bort den från grillen. Så grilla hellre lite kortare tid än du tror och låt fisken vila, precis som en biff, ca 5 min innan du äter den
  • Jag gillar att äta tonfisk men en god sauce tartar gjord på majonäs, kapris, rödklök, äpple, citron, salt och peppar.

20140716-095603-35763758.jpg

Om författaren:  Christian Carlsson är trebarnsfar och hängiven grillare med stort intresse för mat och dryck och driver bloggen Grillpappan.se

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)

+ There are no comments

Add yours

Or