Grillad sparris med lax och pocherat ägg

Grillad sparris med lax och pocherat ägg


Grillad sparris, lax och pocherat ägg hör våren till. Får mig direkt att tänka på första maj visor och ett gott vitt vin!

Detta behöver du till 4 personer som förrätt:

  • Ett knippe grön sparris
  • 8 skivor kallrökt lax
  • 4 ägg
  • flingsalt och peppar
  • olivolja
  • ättika

Såhär gör du:

  • Blanda sparris med olja och flingsalt
  • Koka upp vatten i en stor kastrull
  • Häll upp äggen i små glas eller koppar men några droppar ättika i varje
  • Låt vattnet sjuda och snurra runt i vattnet med en hålslev så det blir en virvel i vattnet
  • Ös ner 1-2 ägg i det snurrande vattnet och pochera ca 2 -3 min
  • Ta upp med hålslev och låt äggen rinna av. Upprepa på samma sätt med de andra äggen
  • Grilla sparrisen runt om på direkt värme
  • Sparrisen är klar när det börjar knäppa lite i den och den fått lite grillränder
  • Lägg upp sparrisen på tallrikar, lägg lax och pocherat ägg ovanpå

Om författaren:  Christian Carlsson är trebarnsfar och hängiven grillare med stort intresse för mat och dryck och driver bloggen Grillpappan.se

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)

+ There are no comments

Add yours

Or