Grillad scampi

Grillad scampi


Grillad scampi marinerad i dessa goa kryddor för tankarna tillbaka till Asien och framförallt Thailand. Gillar man het man kan man med gott samvete ösa på med extra chili men se då till så inte barnen kommer för nära (om de inte har supermunnar och magar eller är uppvuxna i Thailand).

Detta behöver du till 4 personer som förrätt:

  • ca 500 skalad scampi
  • chili efter smak och hur hett du vill ha det
  • 2 strån citrongräs (heter det strå? det heter ju grässtrå!)
  • 2 msk riven ingefära
  • 2 st rivna vitlöksklyftor
  • ca 0,5 dl olja
  • salt

Såhär gör du:

  • Kross alla ingredienser (utom scampin såklart) i en mortel
  • Marinera scampin i blandningen minst 2 timmar
  • Förbered grillen för direkt grillning
  • Grilla scampin snabbt runt om på stark värme

Se nu för allt i världen till att inte grilla scampin för länge för då blir den seg och tråkig. Den får gärna vara lite rå i mitten! Goa grejer det här och perfekt till förrätt men en iskall öl.

IMG_2443.JPG

Om författaren:  Christian Carlsson är trebarnsfar och hängiven grillare med stort intresse för mat och dryck och driver bloggen Grillpappan.se

Summary
Recipe Name
Grillad scampi
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
no rating Based on 0 Review(s)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)

+ There are no comments

Add yours

Or