Grillad ryggbiff med pestosallad

Grillad ryggbiff med pestosallad


Ibland är det enklaste det godaste: grillad ryggbiff med en god pestosallad. Det är blev snabbt Mirjas (min fru) favorit och perfekt att äta en helgkväll om man vill ha något gott och snabbt. Ett glas gott rött vin till och du är hemma!

Detta använde jag till två personer:

  • Två fina ryggbiffar med kappan kvar
  • en burk kronärtskockor
  • ca 50g ruccola sallad
  • 5 soltorkade tomater
  • en msk pesto
  • färsk parmensanost
  • salt och peppar

Såhär gör du grillad ryggbiff med pestosallad:

  • förbered grillen för direkt grillning
  • snitta kappan på ryggbiffen så den inte rullar ihop sig när den läggs på grillen
  • salta och peppra ryggbiffen
  • grilla på direkt värme ca 2-3 min per sida
  • ta bort från grillen och låt vila
  • blanda ihop kronärtskockor, ruccola, tomater och pesto
  • servera ryggbiffen med salladen och hyvla över färsk parmensan
grillad ryggbiff

grillad ryggbiff

 

Om författaren:  Christian Carlsson är trebarnsfar och hängiven grillare med stort intresse för mat och dryck och driver bloggen Grillpappan.se

Summary
Recipe Name
Grillad ryggbiff med pestosallad
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
no rating Based on 0 Review(s)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)

+ There are no comments

Add yours

Or