
Grillad porchetta
Grillad porchetta! Porchetta, bara namnet får det att vattnas i munnen. Gris. Mmmm
Gjorde en variant idag med fläskkarre, citron, rosmarin och stekt portabello och grillade den. Läckert.
Såhär gjorde jag:
1. Skär upp en fläskkarre, kolla instruktion på denna länk: ica buffe
2. Riv citronskal, vitlök, hackad rosmarin och blanda med olivolja, salt och peppar
3. Stek potabellosvamp med smör
4. Bred ut citronblandningen och svampen på köttet
5. Rulla ihop och bind upp köttet med bindgarn
6. Grilla på indirekt värme i ca 125 grader tills köttet når en temperatur på 68 grader, gärna med rökved
7. Låt köttet vila ca 15 min innan du skär upp det och njuter!
Om författaren: Christian Carlsson är trebarnsfar och hängiven grillare med stort intresse för mat och dryck och driver bloggen Grillpappan.se
Grillad porchetta,
+ There are no comments
Add yours