Grillad lammrostbiff med blomkål, brynt smör och salvia

Grillad lammrostbiff med blomkål, brynt smör och salvia


Grillad lammrostbiff är superenkelt och jättegott att göra. Det är en tacksam styckning att grilla och lätt att lyckas med om du har en bra stektermometer. Idag blev det grillad blomkål till med kapris, citron och salvia. Smaker som passar jättebra till lammet!

Detta behöver du för 4 portioner grillad lammrostbiff med blomkål, brynt smör och salvia:

  • 800 g lammrostbiff
  • 1 blomkål
  • 150g smör
  • ett knippe salvia
  • 1 dl kapris
  • en halv citron, saft och rivet skal
  • salt och peppar

Såhär fixar du till grillad lammrostbiff med blomkål, brynt smör och salvia:

  • Ta fram lammrostbiffen så den blir rumstempererad
  • Förbered grillen för direkt grillning 
  • Krydda köttbitarna runt om med salt och peppar
  • Grilla köttet runt om så det får fin färg, låt det bli färdigt på indirekt tills det har en innertemperatur på 54 grader
  • Låt köttet vila
  • Dela blomkålen i fyra delar och grilla dessa runt om, salta
  • Bryn 150g smör
  • Lägg i salviablad i smöret
  • Tillsätt kapris, citronjuice och citronzest
  • Smaka av smöret med lite salt
  • Servera lammrostbiffen med grillad blomkål och häll det varma brynte smöret över blomkålen
  • Blunda ögonen, ta en tugga och njut av ett gott vin t.ex: Gérard Bertrand Château L’Hospitalet

Om författaren: Christian Carlsson är trebarnsfar och hängiven grillare med stort intresse för mat och dryck och driver bloggen Grillpappan.se

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)

+ There are no comments

Add yours

Or