Grillad lammkebab med hemagjorda pitabröd

Grillad lammkebab med hemagjorda pitabröd


Kebab är ju bland det godaste man kan äta efter en natts partajande. Det blir ju inte så ofta nu för tiden med tre barn i huset och ärligt talat så är det inget jag saknar. Man mår ju så mycket bättre dagen efter! Men kebab blir jag sugen på ibland och ikväll gjorde jag en lammkebab på lammlägg som jag fyllde i hemmagjorda pitabröd, de blev en riktig höjdare.

Detta behöver du till ca 4 portioner:

Såhär gjorde jag:

  • Förbered grillen för indirekt värme så den får en temperatur på ca 120 grader
  • Krydda lammläggen med oregano, salt och peppar
Lammlägg

Lammlägg

  • Lägg in lammläggen i grillen
  • Släng på en näve pecan och rök lammläggen i grillen ca 3-4 timmar
  • Låt lammläggen vila i folie ca 30 min
  • Medan du röker lammläggen så förbereder du såsen:
  • Mosa de confiterade vitlökarna och mixa med majonäsen. Rör i yoghurt
  • Dela citronen och grilla den på direkt värme så den karamelliseras
  • Dropp i citronsaft från den grillade citronen efter smak och salta och peppra
  • Skär av köttet från lammläggen, krydda med oregano
Grillade lammlägg

Grillade lammlägg

  • Servera med såsen, varma pitabröd, fetaost och bladspenat
Grillad lammkebab

Grillad lammkebab

Om författaren:  Christian Carlsson är trebarnsfar och hängiven grillare med stort intresse för mat och dryck och driver bloggen Grillpappan.se

Summary
Recipe Name
grillad lammkebab
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
5 Based on 2 Review(s)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)

+ There are no comments

Add yours

Or