Grillad kycklinglårfilé med grillad sparris och ärtor

Grillad kycklinglårfilé med grillad sparris och ärtor


Grillad kycklinglårfilé med grillad sparris och ärtor är lätt att göra och lätt att äta. Hittade ätbara blommor på ICA som dekorerade denna rätt. Du kanske har bra koll på vilka ätbara blommor det finns och plockar dessa i din trädgård? Det har inte jag men dessa var ganska smaklösa fast snygga!

Detta behöver du för 4 portioner grillad kycklinglårfilé med grillad sparris och ärtor:

  • 1 kg kycklinglårfilé
  • salt och peppar
  • rosmarin
  • vitlökspulver
  • en fetaost
  • ett knippe grön sparris
  • en halv rödlök
  • en näve sockerärtor
  • 1 dl gröna ärtor

Såhär fixar du till grillad kycklinglårfilé med grillad sparris och ärtor:

  • Krydda kycklingen med salt, peppar, rosmarin och vitlökspulver
  • Förbered grillen för direkt grillning 
  • Grilla kycklinglårfilé runt om tills den har en innertemperatur på ca 70 grader
  • Grilla sparrisen snabbt över hög värme så den får färg, inte för länge, den ska fortfarande vara krispig!
  • Värm upp de gröna ärtorna i kokande vatten, blanchera sockerärtorna: kyl ner direkt i iskallt vatten
  • Skiva rödlöken och smula fetaosten
  • Blanda, ärtor, sockerärtor, grillad sparris, rödläk och fetaost och häll på en vinaigrette om du vill
  • Servera med kycklingen och ta ett glas rosévin till 🙂

Om författaren: Christian Carlsson är trebarnsfar och hängiven grillare med stort intresse för mat och dryck och driver bloggen Grillpappan.se

Summary
Recipe Name
Grillad kycklinglårfile med grillad sparris
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
no rating Based on 0 Review(s)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)

+ There are no comments

Add yours

Or