Grillad kycklingkebab med två såser

Grillad kycklingkebab med två såser


Grillad kycklingkebab går snabbt att göra och smakar gudomligt gott! Idag blev det två olika såser till, en hetare och en med vitlök. Man kan servera dem i tortillabröd eller pitabröd eller bara med en god sallad.

Detta behöver du till 4 portioner grillad kycklingkebab:

  • 800g kycklinglårfilé
  • 1 msk spiskummin
  • 1 msk chilipulver
  • 1 msk rökt paprikapulver
  • 1 msk vitlökssalt
  • svartpeppar och lite mer salt

Såhär svänger du ihop grillad kycklingkebab:

  • Förbered grillen för direkt grillning
  • Skär kycklinglårfilén i grova skivor och blanda med alla gryddor
  • Trä upp på spett
  • Grilla på direkt värme runt om tills innertemperaturen är 70 grader
  • Låt vila en stund
  • Grilla under tiden pitabröden

Såhär fixar du vitlökssås till grillad kycklingkebab:

  • 2 dl turkisk yoghurt
  • 1 dl majonäs
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • salt och peppar
  • 1 msk citronsaft

Blanda alla ingredienser till såsen, smaka av med salt och peppar

Såhär fixar du till en stark kebabsås till grillad kycklingkebab:

  •  2 st inlagda grillade paprikor i olja
  • 1 dl tomatpuré
  • 1 chili
  • salt och svartpeppar

Mixa paprikorna med chili och tomatpuré och tillsätt lite extra olja. Smaka av med salt och peppar.

Servera de grillade kycklingkebaberna i grillade pitabröd med isbergssallad, rödlök, gurka, persilja och såserna. En iskall öl till det lär du behöva för att svalka ner dig.

 

Om författaren:  Christian Carlsson är trebarnsfar och hängiven grillare med stort intresse för mat och dryck och driver bloggen Grillpappan.se

Summary
Recipe Name
Grillad kycklingkebab
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
no rating Based on 0 Review(s)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (1 vote cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +1 (from 1 vote)
Grillad kycklingkebab med två såser, 5.0 out of 5 based on 1 rating

+ There are no comments

Add yours

Or