Helgrillad kyckling med gremolatasmör

Helgrillad kyckling med gremolatasmör


Helgrillad kyckling med gremolatasmör är en rätt för dig som gillar att grilla, gillar kyckling och gillar vitlök! Citron, persilja och vitlök passar så bra till kyckling och såklart den härliga smaken av grillat. Du måste ha koll på innertemperaturen så inte kycklingen blir torr men annars så sköter den sig själv under tiden som du kan klippa gräset, njuta av en kall öl eller köra ett träningspass 🙂

Detta behöver du till en helgrillad kyckling med gremolatasmör:

  • En hel kyckling av bra kvalité (såklart!)
  • En citron
  • Ett knippe persilja
  • 100g smör
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 msk honung
  • salt och peppar

Såhär fixar du till helgrillad kyckling med gremolatasmör:

  • Förbered grillen för direkt grillning men inte så hög temperatur utan lägg kolet/briketterna i en ring längs med grillens kanter så att det inte är kol i mitten av grillen
  • Dela kycklingen längs med ryggbenet så du kan fläka ut den
  • Skär några snitt vid lårbenen så att smakerna kan tränga in och köttet blir klart snabbare
  • Salta och peppra kycklingen
  • Grilla kycklingen med köttet uppåt i mitten av grillen med locket på. Grillen ska ha ca 200 graders temperatur
  • Smält smöret
  • Riv citronskal, hacka vitlök och persilja, blanda ihop med smält smör och honung
  • Pensla gremolatasmöret på kycklingen några gånger under grillningen
  • När köttet i brösten har en temperatur på 67 grader så är kycklingen klar att tas av. Kolla även låren, de bör ligga på 70 grader.
  • Pensla på det sista av smöret, låt kycklingen vila en stund innan njutningen kan börja.

Om författaren: Christian Carlsson är trebarnsfar och hängiven grillare med stort intresse för mat och dryck och driver bloggen Grillpappan.se

Summary
Recipe Name
Helgrillad kyckling med gremolatasmör
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
no rating Based on 0 Review(s)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)

+ There are no comments

Add yours

Or