
Grillad kebab på lammfärs
Lammfärs har mycket smak, gärna om färsen innehåller lite extra fett. Dessa spett är en av mina favoriter, enkelt att göra och fylld av smaker. Mina barn älskar dessa!
Detta behöver du:
- 500g lammfärs
- Mynta
- Vitlök
- Spiskummin
- Bladpersilja
- Salt och peppar
Såhär gör du:
- Blötlägg några grillspett (om de är gjorda av trä)
- Blanda finhackad mynta, persilja, vitlök, salt och peppar med lammfärsen
- Forma rullar och spetta upp dessa på spetten
- Fixa grillen för direkt grillning
- Grilla på direkt värme runt om tills spetten är färdiga
- Servera t,ex i pitabröd med lök, tomat, isbergssallad och en god tzatziki
Om författaren: Christian Carlsson är trebarnsfar och hängiven grillare med stort intresse för mat och dryck och driver bloggen Grillpappan.se
+ There are no comments
Add yours