Grillad kalvhögrev i tomatsås

Grillad kalvhögrev i tomatsås


Grillad kalvhögrev i tomatsås är enkelt att göra och den sköter sig själv större delen av tillagningen.

Detta behöver du för 4 portioner grillad kalvhögrev i tomatsås:

  • 800g kalvhögrev
  • 500g krossade tomater
  • 2 msk kalvfond
  • 1 kvist rosmarin
  • 3dl vitt vin
  • 4 salviablad
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 lagerblad
  • 1 citron
  • salt och peppar

Såhär fixar du till grillad kalvhögrev i tomatsås:

  • Skär upp kalvhögreven i bitar ca 3×3 cm stora
  • Blanda vitt vin, lagerblad (som du krossar först), hackad vitlök, salt, peppar, salvia, rivet skal från citronen och pressad citronsaft från halva citronen
  • Låt köttet marinera minst en timme i vinblandningen
  • Förbered grillen för direkt grillning 
  • Grilla köttet runt om så det får fin färg
  • Lägg ner köttet i en gryta, häll i vinblandningen (som köttet marinerats i), krossade tomater, kalvfond och rosmarin
  • Låt köttet koka på svag värme ca 2-3h tills köttet blir mört
  • Servera med nykokt pasta och ett gott vin t.ex Poliziano Vino Nobile di Montepulciano
  • Strö över färsk basilika och nyriven parmensan
  • Blunda ögonen, och njut! Mmmmm 🙂

Om författaren: Christian Carlsson är trebarnsfar och hängiven grillare med stort intresse för mat och dryck och driver bloggen Grillpappan.se

Summary
Recipe Name
Grillad kalvhögrev i tomatsås
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
1 Based on 1 Review(s)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +1 (from 1 vote)

+ There are no comments

Add yours

Or