Grillad hummer

Grillad hummer


Färsk hummer är inte det billigaste man kan äta men strunta i de där kvällstidningarna och dina dagliga kaffe latte under någon vecka så har du råd med en av jordens godaste rätter!

Detta behöver du:

  • 2 färska levande humrar
  • Salt och peppar
  • Smör och vitlök
  • En vass kniv

Såhär gör du:

  • Förbered grillen för direkt grillning och se till att ha en riktigt het glöd
  • Lägg de levande humrarna i frysen ca 30 min, detta gör dem sömniga
  • Blanda ihop ca 50g smör med en vitlök, salt och peppar
  • Ta ut humrarna och lägg dem på en skär bräda
  • På ovansidan av hummern hittar du ett litet kors
  • Sätt in kniven i detta kors men eggen mot huvudet till
  • Skär ner genom huvudet så att detta klyvs och hummern dör direkt.
  • klyv hela hummern och ta bort tarmen men var försiktig om där finns rom, denna vill du ha kvar!
  • Knäck klorna med t.ex en nötknäckare eller genom ett slag med baksidan på kniven
  • Salta och peppra hummern
  • Grilla den först med köttsidan neråt ca 4 min så den får färg och lägg den sedan med skalet nedåt glöden
  • Lägg på en klick vitlökssmör på köttet och låt det smälta ner
  • Grilla ytterligare ca 5 min och när köttet lossnar fint från skalet så är hummern färdig

Servera direkt med lite bröd och såklart en god champagne. Min favorit är  Louis Roederer Brut Premier http://www.systembolaget.se/Sok-dryck/Dryck/varuNr=7602 (det är samma hus som gör den världsberömda champagnen Cristal).

20140712-105042-39042336.jpg

20140712-105042-39042721.jpg

Om författaren:  Christian Carlsson är trebarnsfar och hängiven grillare med stort intresse för mat och dryck och driver bloggen Grillpappan.se

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 3.0/5 (3 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +1 (from 1 vote)
Grillad hummer, 3.0 out of 5 based on 3 ratings

+ There are no comments

Add yours

Or