Grillad högrev med gremolata och halloumisallad

Grillad högrev med gremolata och halloumisallad


Grillad högrev med gremolata och halloumisallad var en riktig höjdare! Fantastiskt gott kött med en fräsch gremolata som förhöjer smaker. Så himla enkelt att göra. Njut såklart med ett gott rött vin.

Detta behöver du till ca 4 portioner:

  • 800g högrevskärna
  • Ett knippe persilja
  • Två vitlöksklyftor
  • Rivet ska från en citron
  • olivolja
  • paprika
  • böngroddar
  • avocado
  • bladpspenat
  • blomkål
  • Två halloumiostar

Såhär fixar du till grillad högrev med gremolata och halloumisallad:

  • Fixa till grillen för direkt grillning
  • Låt köttet ligga framme så det får rumstemperatur rakt igenom
  • Salta och peppra köttet
  • Skär persiljan och blanda med rivet citronskal, hackad vitlök och olivolja. Salta och peppra
  • Skär blomkål och paprika i grova bitar
  • Grilla paprika och blomkål snabbt så det får färg
  • Grilla halloumiost över direkt glöd
  • Blanda grillad paprika, blomkål, böngroddar, avocado och bladspenat med grillad halloumi
  • Grilla högreven c 2-3 minuter per sida över het glöd
  • Låt vila
  • Servera med den goda salladen och gremolatan.
  • Hör gästernas jubel!!
Grillad högrev med gremolata

Grillad högrev med gremolata

Om författaren:  Christian Carlsson är trebarnsfar och hängiven grillare med stort intresse för mat och dryck och driver bloggen Grillpappan.se

Summary
Recipe Name
Grillad högrev med gremolata
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
5 Based on 1 Review(s)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)

+ There are no comments

Add yours

Or